O cvetači, ki je postala pica

Nekoč je živela cvetača, ki jo je veliko ljudi označilo za dolgočasno, brezvezno ali celo zanič. Potem pa se je cvetača nekega dne odločila, da bi bila rada nekaj več, nekaj posebnega … In tako je cvetača postala pica, zelo dobra pica. Ugotovila je, da vse kar potrebuješ je kanček domišljije, vztrajnosti in dobro družbo. Sicer govorimo o pici, ampak tudi zate velja enako. V marcu pa te na to “vsemogočno cvetačo” opominja tudi citat v Phoebe planerju, ki pravi: “If cauliflower can somehow become pizza, you my friend can do anything.” (Če lahko cvetača nekako postane pica, lahko ti, moj prijatelj, narediš karkoli.) Bodimo cvetače tudi mi. Lahko smo kar si zaželimo. In če ne verjameš kako dobra je lahko cvetačna pica … si jo speci tudi ti:

 

Testo
1 cvetača
100 g mletih mandljev
3 jajca
1 žlica suhega origana in bazilike
1 žlica mletih lanenih semen

ščepec soli in popra

Nadev
250 ml paradižnikove mezge
6 šampinjonov
5 češnjevih paradižnikov
100 g fete
150 g mocarele
pest rukole

Postopek
Pečico segrejte na 200  °C. Cvetačo operite in drobno zmeljite v multipraktiku. Nato ji primešajte jajca, mlete mandlje, bazliko, origano, sol in laneno seme. Sestavine dobro premešajte. Maso stresite na peki papir in oblikujte v okroglo osnovo za pico. Pecite jo 25 minut. Nato vzemite testo iz pečice in ga namažite z mezgo, posujte z mocarelo, gobicami in feto. Pecite še dodatnih 10 minut. Ko je pica pečena jo okrasite z rukolo in postrezite. Pa dober tek!

 

Objavi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja