Zadrži svojo Phoebe!

S tem zapisom ne želimo preveč moralizirati, a vseeno si je treba priznati, da naš trenutni način življenja ni vzdržen. Vse te stvari, ki jih “potrebujemo”, ves ta material, s katerim se obdajamo, se slej ali prej pretvori v smeti. Te smeti je fino pravilno zavreči, vseh pa se pač ne da.

Pri Phoebe radi verjamemo, da so naši izdelki najbolj trajnostni med papirnimi izdelki v Sloveniji. Te zanima, zakaj? 🧐

Mi rečemo, da imamo večne zvezke in planerje, kar pomeni, da lahko zadržiš platnico, dokler je v sprejemljivem stanju, zadržiš vezavo (plastične diske ali aluminijaste krogce) in dokupiš samo notranje liste. Tiste, ki ti najbolj prav pridejo.

Poleg tega so naši izdelki skoraj 100% narejeni v Sloveniji (z izjemo naših plastičnih diskov, ki so narejeni v Ameriki), aluminijasti diski so nastruženi v Sloveniji, papir nam priskrbijo v Tiskarni Silveco, kjer tudi natisnejo vse naše izdelke. Izbrani papir je brez dodanega klora, kislin in brez težkih kovin, s certifikatom FSC. Vsi izdelki so oblikovani znotraj Phoebe hiše, tako zagotovimo pošteno plačilo na vsakem koraku.
   

Zdaj pa malo o tebi …

V katero skupino uporabnikov spadaš? Ali si ta, ki popiše planer in pol na leto, ker imaš tako polne tedne in nikakor nikoli nimaš dovolj prostora za pisanje? 

Razumemo, mi smo podobni. Moja Phoebe je popolna mešanica planerja in neskončnega zvezka. Napokana do onemoglosti, drži tri mesece za planiranje (prejšnjega, tekočega in naslednjega), za kakšen teden potrebujem kar dva tedenska razporeda, ker imam toliko obveznosti. Ostala vsebina pa so pikasti listi, na katere zapisujem vse, kar mi je pomembno – od sestankov, do viharjenja idej, oblikovnih skic, meni pomembnih citatov, misli iz knjig, skratka – VSE, na kar bi se rada kasneje opomnila.

Ali pa si mogoče ta, ki planira samo v ekstra zaposlenih obdobjih in ti je odveč planer za celo leto?

Phoebe ni datirana, in če v enem letu ne popišeš celega planerja, to še ne pomeni, da je pripravljen na reciklažo. To pomeni, da lahko v naslednjem letu uporabiš prazne liste, ki so ti ostali, dokupiš pa liste samo za tisto trimesečje, ki je bilo tako natrpano. Če je tvoja naslovnica slučajno že popolnoma dotrajana, si lahko priskrbiš novo.

Mogoče ti je pa postalo jasno, da te planerji preveč omejujejo in imaš rada zvezke, ki ti dopuščajo dovolj odprte možnosti. Naši pikasti listi so točno to. Svobodna različica praznega/črtastega/karirastega lista. Pikasti list je lahko vse, kar si ti predstavljaš, da je. Samo sledi pikicam in oblikuj razpored, ki ustreza samo tebi.

Mogoče pa sploh ne delaš dnevnih planov, vendar si postavljaš kratkoročne in dolgoročne cilje in zapisuješ svoje hvaležnosti. Tudi tu imamo nekaj zate – Srčni vodnik.

Mogoče pa si ta, ki ima zelo rada vsebino svoje Phoebe, a traja res dolgo, da celo popišeš, vmes pa naslovnice že skoraj razpadejo, saj jih prenašaš iz torbe v torbo, tako pa se kar hitro utrudijo platnice. Ni treba zamenjati celega zvezka, lahko dokupiš samo nove naslovnice in zadržiš staro vsebino in diske in tako lahko tvoj Phoebe planer nadaljuje svojo (večno) zgodbo.

Pri Phoebe nam ni do tega, da nesmiselno kupuješ, ker se zavedamo, da je potrošnja eden večjih problemov današnjega časa, zatorej kupujmo samo tisto, kar res potrebujemo. Če v to spadajo naši izdelki, nas to toliko bolj veseli, če pa ne, smo vseeno veseli zate, ker veš, kako odgovorno kupovati in zvesto slediti svoji filozofiji nakupovanja in življenja.

Piše Ana iz ekipe Phoebe

 

Dva komentarja na “Zadrži svojo Phoebe!

  • Barbara

    Super ideja!
    Všeč mi je dizajn, najbolj pa možnost prilagajanja. Pogrešam samo tedenski pregled na enem, levem listu in desnega praznega pikastega. Taksne postavitve praktično nikjer ne najdem..

    Odgovori

Objavi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja