Zakaj pišem dnevnik?

Objavo je spisal Uroš iz Inštituta Most

V času pospešene digitalizacije in premikanja pisne kulture v digitalni obliki, se človek vpraša zakaj bi sploh še karkoli pisal na roke. V preteklosti so mnogokrat napovedovali, da bo papirnata knjiga izumrla. A glej ga zlomka knjige so danes še vedno z nami.

Kot oseba , ki precej tuhta in razmišlja se sprašujem ali gre morda še vedno zgolj za generacijsko navado. Moja generacija se je izobraževala ob papirju in knjigah, zanimivo pa bo opazovati kako bo na knjige in zapiske gledala trenutna osnovnošolska generacija. Po precej raziskovanja sem prišel do zanimivega zaključka.

Tipkanje na katerikoli napravi je prenos mentalne sfere in idejnega sveta na izbran medij, medtem, ko je pisanje podaljšek bolj celoviti inteligence, ki ji pravimo tudi srčna inteligenca. Vse pomembnejše stvari si zato še vedno zapisujem na papir, ker je celokupna aktivacija vseh teles bistveno večja. Po domače povedano, kar zapišemo na papir lastnoročno bo imelo za nas večjo vrednost. To pomeni, da bomo zadevo vzeli bolj “resno” in se nam bo tudi usedlo globlje v naš spomin.

Sam že več kot desetletje uporabljam različne rokovnike. Srečal sem se z različnimi formati, načini zapisa in koncepti raznih beležnic in dnevnikov. Želel sem si, da bi bil dnevnik, ki ga uporabljam tudi bolj “poglobljen”. Tako sem vse od njegovega nastanka uporabljal rokovnik/dnevnik/transformacijsko knjigo Svetlobni vodnik. Svetlobni vodnik se je več let razvijal in podprl ter transformiral mnoge posameznike in podjetnike. Vsako leto izdana knjiga je izpolnila svoje poslanstvo in ustvarila mnoge pozitivne zgodbe. Leto 2020 je bilo prelomno na mnogoterih nivojih. S pospešeno preobrazbo je spremembe prineslo tudi svetlobnemu vodniku, ki se v dosedanji obliki poslavlja.

V letu 2021 zgodbo nadaljuje v bolj svobodni in odprti formi in sicer v obliki takoimenovanega srčnega vodnika za izjemno inovativne planerje Phoebe. Dodatek srčni vodnik obsega:

  •     uvodno besedilo z nasveti za zavestno ustvarjanje, kreiranje in pisanje hvaležnosti
  •     4 stebri, ki jih moramo upoštevati pri pisanju srčnih ciljev (tako dolgoročnih kot kratkoročnih)
  •     hvaležnica in kako pravilno pisati hvaležnost
  •     4 listi z opisi letnih časov za krepitev zavedanja energije letnega časa kot temelja za oblikovanje dolgoročnih ciljev (kvartali leta)
  •     darilo – napotki do uporabe aktivacije – meditacije kot orodja za pisanje srčnih ciljev
  •     27 dodatnih listov za pisanje tvojih misli, vizij in dnevne hvaležnosti
  •     celoten srčni vodnik je lično oblikovan, njegov celoten koncept pa je zasnovan tako, da ti nudi trdne temelje in fokus skozi celo leto in hkrati omogoča prostor za tvoje lastne kreativne misli in ideje

Vsebino Srčnega vodnika lahko razdelimo in vpenjamo kamorkoli v svoj letni planer. Način uporabe tako lahko kreativno prilagodiš tvojim individualnim žejljam in potrebam.

Uroš: »Priporočam ti nakup paketa, kombinacije – kompleta planerja Phoebe in Srčnega dodatka. Tak kompleten način uporabljam tudi sam.«

Ker mi slediš imam zate posebno prednovoletno darilo. Pošiljam ti kodo za 10% popust na vse planerje Phoebe. +

KODA: anacordum10

Pa seveda še povezava kjer, si celoten komplet lahko naročiš:

Vesel sem, da si si tudi tokrat vzel čas in prebral moje pismo. Vesel bom tvojih odzivov, pričevanj ali vprašanj. Do naslednje srede…

Vse dobro,

Uroš 🙂

Objavi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja