Najbolj vznemirljiv čas v letu

Ne, pa ne božič. Tam, od kjer sva midve s Phoebe, je božič mrzel in letos imam mraza res dovolj. Če pozabim na dejstvo, da ob koncu maja še vedno nosim debele volnene nogavice, je končno čas za nepozabno, neukročeno, dolgo in vroče poletje.

Ugotovila sem, da si najlažje ustvarim pravo vzdušje, hkrati pa se usmerim v vsakem letnem času, s kombinacijo svoje nepogrešljive Pure Phoebe in Srčnega vodnika. To me spodbudi, da si na začetku vsakega trimesečja vzamem čas za razmislek o tem, kaj bi res rada ustvarila v svojem življenju v treh prihajajočih mesecih, ker če ne veš, kam bi rad šel, ne moreš vedeti, v katero smer hoditi, kaj šele, kako priti tja. In če mi navdušenje kdaj usahne, me pazljivo sestavljene spodbudne besede v začetku vsakega trimesečja vedno prepričajo, da je vse mogoče.

Phoebe pripomočki

Z določitvijo splošne usmeritve za trimesečje mi je veliko lažje razčleniti svoje velike sanje v cilje, s katerimi se lahko spopadem, in tu pride prav Phoebe planer, ki opravi že polovico mojega dela. Tri odseke, ki jih ponuja Phoebe, razvrstim v tri kategorije ciljev:

  • Rast, ki je namenjena ciljem, ki spodbujajo učenje in, no, stalno rast. Nikoli se ne smemo nehati učiti. Zaradi tega je življenje večno razburljivo!
  • Prispevanje, ki nam izpolnjuje življenje. Sposobnost deljenja znanja z drugimi na način, ki bo svet naredil malce prijaznejši, saj je to bistvo življenja.
  • ❤️ – Tretji odsek nima imena, a vsebuje vse, ob čemer mi zapoje srce in zapleše duša.

Ko je to opravljeno, cilje vsako nedeljo zvečer razčlenim na tedenske naloge. No, skoraj vsako nedeljo. Včasih se v nedeljo zgodi življenje, kar je tudi bistvo vsega, in cilji vedno počakajo do ponedeljka, včasih celo do torka. Potem vse skupaj razčlenim v dnevne sezname opravil. Ko ta opravila opravim, jih veselo odkljukam z zelenim pisalom.

Mislim, da je to trenutek, da delim spoznanje, ki mi je pred kratkim spremenilo življenje in sem iz stresnega, neskončnega seznama opravil prešla v lahkotni pretok v pravi smeri. Ne gre za to, da je treba odkljukati vse na seznamu, pa če je pisalo v pomladno zeleni barvi še tako lepo. Namen zastavljanja ciljev in njihove razčlenitve na naloge je določanje prave smeri. Življenje je potovanje, ne cilj, kajne? Dokler veste, kam greste in se premikate v pravi smeri, nekaj zgrešenih opravil ne bo spremenilo poteka vašega potovanja. Zato dajte življenju malo več prostora in se prepustite užitkom in raziskovanju nepričakovanih presenečenj, ki vam jih prinaša – najverjetneje vsebujejo vse odgovore, ki ste jih iskali.

P.S.: Moj osebni Phoebe namig je, da pritrdite nekaj trakov na zgornji obroč, tako da vsak od trakov označuje začetek trimesečja, začetek meseca, tekoči teden in dnevnik hvaležnosti/ klasični dnevnik/ odsek vsega mogočega zadaj, ki ga kombiniram z zvezkom Phoebe, kar je popolnoma druga tema za naslednjič.

Phoebe in trakci

Z ljubeznijo in (svetlo) lahkostjo,

Aja

Objavi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja