Diskovna vezava?

Že nekaj časa si v ekipi Phoebe želimo predati svoje navdušenje nad diskovno vezavo, ki je uporabljena pri naših planerjih in zvezkih.

Med nas Phoebice jo je prinesla Petra, večna planerfreakica, ki je našo ekipo obogatila z izkušnjo diskovne vezave. Res, česa tako nenavadnega še nikoli nismo videle in nismo mogle verjeti, da nečesa tako očitno odličnega še ne poznamo. Na videz je diskovna vezava precej normalna, serija nekih krogcev, podobnih tistemu, kar vidimo pri spiralni vezavi.

 

 

 

A glej glej, nekaj čudnega se dogaja, to v bistvu ni spirala, je samo serija posameznih diskov, ki jih skupaj ne drži nič drugega, kakor listi, ki so vpeti mednje.

Kaj?

Listi jo držijo skupaj? Kako je to mogoče?

Če si dobro ogledaš zgornji fotografiji, hitro opaziš, da med diski ni nikakršne žice ali šiva oz. česa, kar smo navajeni videti pri vezavah listov. Listi, kompatibilni s Phoebe planerjem, imajo posebne luknjice v obliki gobice, ki se prilegajo obliki diska. Ob pravilni tehniki prestavljanja listov lahko le-te prestavljamo v nedogled.

 

Diskovna vezava torej omogoča prestavljanje VSEH listov, tudi naslovnic in mesečnih razdelilnikov! Tvojemu zvezku ali planerju lahko zelo hitro zamenjaš podobo.

Mi res radi v planer vstavljamo prazne pikaste liste, ki jih uporabljamo za zapiske med sestanki ali pa za risbe, skice ali račune. Liste potem lahko premikaš po naslednjih tednih in mesecih ali pa jih pustiš na izvirnem mestu v svojem planerju ali zvezku.

Ker diskovna vezava omogoča tako veliko možnosti odprtih, smo razvili tudi specializirane pedagoške planerje – tam je lepota diskovne vezave še toliko bolj očitna, saj lahko spremljamo napredek otrok skozi celo leto in imamo lahko na enem mestu tedenski, mesečni in letni plan dela, začrtane cilje in ocene otrok.

Lahko bi rekli, da je to najbolj modularen papirni izdelek v Sloveniji. Kaj misliš? 🙂

Mimogrede si oglej še Phoebe paketek za začetek, v tem kompletu dobiš vse, kar potrebuješ za uspešen začetek s Phoebe. <3

 

 

 

Objavi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja