Kaj ob planiranju najraje uporabljam oz. brez česa si težko predstavljam zabavno in produktivno planiranje?

Pa smo spet tu. Novo leto, kar za večino planerskih duš pomeni nov planer. Iiiiiiiiii! Vsako leto komaj čakam, da ga začnem uporabljati, saj sem polna idej in elana, ker se obeta začetek nečesa novega.

Kaj pa ob planiranju najraje uporabljam oz. brez česa si težko predstavljam zabavno in produktivno planiranje, s katerim sem lažje kos vsem zahtevnim nalogam, ki me čakajo iz tedna v teden?

 

Pa pojdimo po vrsti:

  1. Dober črn kuli ali tanek flomaster

Moj najljubši je vsekakor Pilot G-2 s konico 0.7. Enakomerno piše in ima gosto črnilo. Z njim daleč največ pišem. Slaba plat je morda to, da se ne posuši takoj, a sama ga ne zamenjam za nič drugega. Če ga nimam pri roki, pa mi prav pride tudi črn staedlerjev triplus fineliner.

 

  1. Pilot Frixion barvni kuliji, ki se jih da izbrisati

Ker se moji načrti sproti spreminjajo, narava mojega freelancerskega dela pa zahteva, da dosledno upoštevam roke oddaj materialov (torej moram imeti dneve dosledno načrtovane), me rešujejo »piši-briši« kuliji Frixion. Ko načrtujem mesečno delo, tako lahko brez težav premikam in sproti prilagajam načrtovane naloge.

 

  1. Barvni flomastri

Načrtovane naloge in opravke rada razporejam po barvah glede na tematiko. Svetlozeleno uporabljam za delovne naloge, oranžno za gospodinjska opravila, rdečo za rekreacijo, svetlomodro za hčerkine obveznosti itd. Tako že na prvi pogled vidim, čemu se bo treba tisti dan najbolj posvetiti in kako bo sestavljen moj dan. Med barvnimi flomastri imam najraje že prej omenjene staedlerjeve triplus finelinerje, ker so tanki, vzdržljivi in so lepih barv.

 

  1. Nalepke

Kaj bi lahko načrte bolj popestrilo od nalepk? Sama že od malega naravnost obožujem nalepke. Vsakič ko kakšno nalepim, se mi zdi, da sem se potrepljala po rami in se pohvalila za dobro delo. Uporabljam jih za vse vrste sestankov in kot opomin, kadar je treba plačati kakšen račun, včasih pa si rada prilepim kakšno čebelico, kadar opravim vse dnevne naloge in se mi zdi, da sem bila prav posebej produktivna. Moj najljubši nabor je na poli nalepk, ki je priložena Phoebe planerju, saj so na njej tako funkcionalne nalepke in zastavice, kot tudi tiste hecne, s katerimi se lahko spravim v dobro voljo, kadar mi kaj res ne gre.

 

  1. Washi papirni lepilni trak

Ni lepšega od raznobarvnih washi lepilnih trakov v planerju. Z njimi ločujem dan na več razdelkov, popravim kakšno napako, ali pa jih uporabljam za poživitev tedna ali meseca.

 

 

Tako. To so osnovne potrebščine, ki jih več ali manj vedno nosim s seboj in mi pomagajo pri planiranju dnevnih opravil. Kaj pa najraje uporabljaš ti?

 

piše Petra iz ekipe Phoebe

Dva komentarja na “Kaj ob planiranju najraje uporabljam oz. brez česa si težko predstavljam zabavno in produktivno planiranje?

Objavi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja